Propozycje potraw bankietowych, na spotkania rodzinne i kateringowe
Dania gorące
Zupy
- rosół domowy z makaronem
- bulion consome okraszany omletem
- zupa krem z pomidorów z mozzarellą i grzankami
- krem z brokułów z grzankami
- barszczyk czerwony z krokietem lub pasztecikiem
- flaczki drobiowe z udek z kurcząt z młodym imbirem
- flaczki cielęce
- flaczki z boczniaka
- żurek z jajkiem i białą kiełbaskę z czosnkiem niedźwiedzim
Dania z drobiu
- medalion z piersi kurczaka z ananasem
- kotlet de volaille
- filet z piersi kurczaka w sosie sycylijskim
- udko z kurczaka faszerowane pieczarkami
- pałki z kurczaka w sosie orientalnym
- kaczka pieczona w miodzie z jabłkami i żurawiną
- sznycel ministerski
Dania z wieprzowiny
- schab zawijany faszerowany szynką i serem lub pieczarkami
- karczek pieczony w sosie własnym lub z grzybów leśnych
- bitki z karkówki duszone z cebulka
- zrazy z karczku
- polędwiczki wieprzowe w sosie z podgrzybków
- polędwiczki wieprzowe szprycowane serem roquefort
- goloneczki pieczone w piwie z warzywami
- policzki wieprzowe w sosie własnym
- policzki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu
Dania z wołowiny
- wołowina po flamandzku
- poliki wołowe w sosie burgundzkim
- zraz wołowy z kapustą i grzybami
- goleń wołowa w jarzynach lub w sosie chrzanowym
Dania z cielęciny
- kotleciki cielęce z oregano w sosie bazyliowym
- pieczeń cielęca z kurkami
- gicz cielęca pieczona z jarzynami
Dania rybne
- filet z pstrąga w warzywach blanszowanych
- pieczony stek z łososia z pieprzem cyrynowym
- smażone dzwonko z halibuta
- filet z miruny w sosie śmietanowo grzybowym
Dania na zimno
Ryby
- śledź bałtycki w oliwie z czerwoną cebulką i ziołami(korzenny)
- śledź w śmietanie z tartym selerem i jabłkiem(pod pierzynką)
- śledź po królewsku z migdałami i rodzynkami
- śledź po kaspijsku
- wędzony filet z pstrąga w śmietanie z kawiorem i koperkiem
- pstrąg faszerowany w całości
- pstrąg marynowany w zalewie ziołowej
- łosoś marynowany w sosie miodowo-gorczycowym
- łosoś filet w galarecie
Dania mięsne
- galantyna z kurcząt z płatkami z migdałów
- rolada z kaczki z wątróbką
- kaczka pieczona w całości
- schab pieczony faszerowany śliwką kalifornijską i morelą
- karczek pieczony w ziołach szpikowany czosnkiem
- pieczone roladki ze schabu z suszoną śliwką lub pieczarkami
- cielęcina pieczona z musem tuńczykowym
- pasztet domowy z grzybami i wątróbką
- kurczak z brokułami w galarecie
- tymbaliki z udek kurczaka , golonki lub z wołowiną
Sałatki
- sałatka hawajska z kurczakiem
- sałatka z pieczarkami i serem
- sałatka meksykańska z wędzonym boczkiem
- sałatka grecka z fetą
- sałatka z kurczakiem grillowanym
- sałatka budapesztańska
- sałatka z brokułami lub kalafiorem i pomidorkami coctailowymi
- pomidory z mozzarelą
Do organizacji imprez cateringowych czy też rodzinnych spotkań w plenerze oferujemy namioty o powierzchni 3x6m(18m2), 4x8(32m2) i 6x12(72m2)
W ramach organizacji imprez do dyspozycji stoły, krzesła jak i cała zastawa stołowa